Op 12 juni namen Corine, Hella, Hetty, Marjolein, Patricia, Ron en Simon, als Werkgroep Jeugd, afscheid. Hier hebben we uiteraard in de viering bij stil gestaan en ze namens iedereen bedankt met bloemen en een cadeaubon. Samen hebben ze 90 jaar ervaring! Ik had véél te weinig tijd om alles te verwoorden wat er in al deze jaren door deze mensen voor onze jeugd is gedaan, maar hierbij een bescheiden poging. Ik ben in mijn archief gedoken wat start in 2006. Hetty was toen al 16 jaar bezig, want zij startte in 1990 en is dus 32 jaar actief geweest voor de jeugd van onze kerk! Hella kwam er in 2004 bij.
Elke week was er een KinderWoordDienst, vaak met 15-20 kinderen. Elk jaar Palmpasen stokken versieren en een KinderKerstspel. In 2007 kwam Patricia erbij en in 2009 Corine. Nog steeds elke week een KinderWoordDienst, vaak met 5-10 kinderen. Nog steeds elk jaar Palmpasen stokken versieren en een KinderKerstspel. Tijdens de Advent en de Vastentijd werd er met thema’s gewerkt en was er zelfs een jaar met Workshops. Er werd geknutseld, geschilderd, gebakken en een bijbelquiz georganiseerd. Marjolein startte in 2016. De kinderen werden jongeren en er kwam een JongerenWoordDienst; nu niet elke week maar elke maand. Uiteraard werden de activiteiten aangepast. Een bezoek aan The Passion in Amersfoort. Kamp Amersfoort bezoeken rond 4 en 5 mei. Jaarlijkse uitjes naar bijvoorbeeld Amsterdam en daar een kerkdienst bijwonen. Meedoen aan het KIVA project – hoeveel zakgeld kan ik missen? En goede discussies over wie gaan we helpen met een microkrediet? Ron en Simon sluiten in 2019 aan. Nog steeds elke maand een JongerenWoordDienst, waarbij de jongeren zelf een onderwerp inbrengen en voorbereiden. Een viering door de jongeren voor iedereen met als thema Levenslessen.
Vanaf 2020 zijn er bijna geen bijeenkomsten meer. De Werkgroep Jeugd en de jongeren willen wel, maar Corona schopt alles in de war. Corine, Hella, Hetty, Marjolein, Patricia, Ron en Simon hebben er lang en goed over hebben nagedacht. En ook meermalen erover gesproken. Stoppen of doorgaan? Ze hebben gekozen om ermee te stoppen en als Werkgroep Jeugd namen ze afscheid. Monique zei in haar overweging dat de mensen van de Werkgroep Jeugd een steunpilaar waren, een vraagbaken. En ruimte aan de jeugd gaven om zelf het leven te ontdekken. Dat hebben ze ál die jaren inderdaad gedaan. Ze hebben de rugzakjes van héél veel kinderen en jongeren gevuld. Eenieder heeft op zijn of haar manier, vermoedend, stamelend en tastend zoekend, de verhalen van Jezus doorverteld, om er zó te zijn voor de jeugd van onze kerk.
Dank jullie wel!

Patricia en Ron konden er 12 juni niet bij zijn, maar ik zorg ervoor dat ook zij de bloemenbon en cadeaubon ontvangen. 😊

Marja Hogendoorn