De Goede Week is de indringende opmaat naar Pasen, het feest van Jezus verrijzenis. In verschillende samenkomsten kun je meestappen naar dit belangrijkste feest in de christelijke traditie.

Palmpasen
Alle kinderen kunnen zaterdag 1 april in de Parochiezaal St. Joseph een eigen Palmpaasstok maken. Er zijn kruisen, broodhaantjes en versieringen aanwezig. Zorg dat je op tijd bent, de zaal is geopend tussen 18.15 en 18.50 uur. Om 19.00 uur begint de eucharistieviering in de St. Josephkerk met een feestelijke Palmpaasintocht en zegening van de palmtakken. Daarna kunnen de kinderen meedoen aan hun eigen kinderwoorddienst, als in de kerk het passieverhaal gelezen wordt.
Zondagmorgen 2 april is er om 09.00 uur een palmpaas-familieviering in de St. Martinuskerk. Kinderen mogen hun eigen Palmpaasstokken meenemen.

Dinsdag 4 april
Passion 4U is een meeslepende vertelling over het lijdensverhaal van Jezus, visueel ondersteund met dia- en filmbeelden op een groot scherm. Het geheel wordt muzikaal omlijst met de uitvoering van bekende pop- en musicalnummers door solisten Marcela Rocha, Michiel van der Ploeg en Koor 4U. De uitvoering van Passion 4U in de St. Ansfriduskerk begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.sintansfridus.nl.

Woensdag 5 april
De Vrouw van Pilatus is een vertelconcert, waarbij een passieverhaal wordt omlijst en ondersteund door klassieke én eigentijdse muziek. Pilatus gaat de geschiedenis in als de man die Jezus uitlevert aan zijn beulen. In de voorstelling wordt die fatale veroordeling en het lijden van Jezus beschreven door haar ogen. Het verhaal wordt verteld door Dieuwertje Blok, met muziek van onder anderen zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra. Om 20.15 uur te zien in Het Brandpunt. Kaarten kosten €18,50 en zijn te koop via deze site.

Witte Donderdag 6 april
Er zijn verschillende samenkomsten in onze kerken. De eucharistie met Witte Donderdagliturgie wordt gevierd in de St. Martinuskerk. De viering begint om 19.00 uur.

Goede Vrijdag 7 april
Het is om 15.00 uur mogelijk om tijdens het stervensuur van Jezus de Kruisweg mee te bidden en te overwegen in de St. Ansfridus-, de St. Franciscus Xaverius-, St. Joseph- en de St. Martinuskerk. De plechtige viering van Goede Vrijdag is om 19.00 uur in de St. Martinuskerk, er zijn ook samenkomsten in de St. Ansfridus- en St. Franciscus Xaveriuskerk (19.00) en Het Brandpunt (20.30).

Paaszaterdag 8 april
De Vrolijke Paastuin is voor alle gezinnen een laagdrempelige opmaat naar Pasen. Van 17.30 tot 19.00 uur zijn er gezellige activiteiten in de pastorietuin en Parochiezaal bij de St. Josephkerk: je kunt paaskaarsen maken, eieren verstoppen, er is een paasspeur- en puzzelroute, je kunt konijnen verzorgen, er zijn gratis poffertjes, de film Kleine Uil viert Pasen draait en er is een verhaal bij het paasvuur. De toegang is gratis, neem al je buurtgenoten gezellig mee!