Woensdag 24 juni maakte minister president Rutte officieel bekend dat de per 1 juli voorgenomen versoepelingen van de coronamaatregelen doorgang kunnen vinden. Voor onze geloofsgemeenschappen betekent dat, dat er onder voorwaarden weer vieringen kunnen plaatsvinden tot maximaal 100 personen.

Eén van de onderdelen van de protocollen die de geloofsgemeenschappen hebben opgesteld is een digitaal reserveringssysteem, waarmee het mogelijk is een zitplaats te reserveren om een kerkdienst bij te wonen. Gewoon naar de kerk komen kan ook, alleen voor de H. Kruis- en de St. Martinuskerk is reserveren verplicht.

NB: Omdat de aanmeldingen verwerkt moeten worden sluit de reserveringstermijn 24 uur voor aanvang van de dienst.

Op de volgende manier kun je je plaats reserveren:

1. Klik op de kalender van het kerkgebouw van je keuze op de betreffende datum. Reserveren voor de H. Kruis- , de SFX en de St. Martinuskerk is verplicht, voor de overige kerken niet. 

2. Je ziet het aantal  beschikbare plaatsen onderaan in het scherm. Vul je naam in en je emailadres. (NB Als je een tweede persoon wilt aanmelden, moet je de procedure nogmaals doorlopen. Dat kan met het zelfde mailadres). Als het aantal resterende plaatsen 0 is, betekent dat dat je online niet meer kunt reserveren voor deze kerkdienst en een andere datum moet kiezen.

3. Als je het formulier hebt ingevuld, krijg je per mail een ontvangstbevestiging.

4. Zodra de beheerder van je geloofsgemeenschap je aanvraag heeft behandeld, krijg je een mailtje ter bevestiging van je reservering.

Jouw geloofsgemeenschap zelf stuurt je het protocol dat gehanteerd wordt bij het kerkbezoek. Daar staat gedetailleerd in welke aanvullende maatregelen de geloofsgemeenschap neemt om coronabesmettingen te voorkomen.

Kun je ook nog op een andere manier je komst aankondigen?

In het bericht van je geloofsgemeenschap staat of dat kan en zo ja op welke manier.

Als blijkt dat je helaas toch niet kunt komen, kun je dan je reservering annuleren?

Dat kan helaas niet via dit systeem. Toch wil je geloofsgemeenschap dat graag weten, omdat er op die manier mogelijk plaats is voor iemand anders of anderen.

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn aanvraag en/of geen goedkeuring: wat kan ik doen?

Check voor alle zekerheid je Spambox. Mogelijk zijn de berichten daarin terechtgekomen