De maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus zijn nog steeds van kracht. De bisschoppen hebben het advies overgenomen maximaal 30 personen per viering toe te laten. Ook zijn mondkapjes in onze kerken verplicht

[update]
In verband met de lockdown zijn er geen openbare vieringen in de St. Franciscus Xaveriuskerk (tot 14 maart) en de St. Ansfridus (tot 6 maart) . U bent wel welkom in de St. Josephkerk, de H. Kruiskerk en de St. Martinuskerk.

Online reserveren geniet de voorkeur, maar elke geloofsgemeenschap bepaalt zelf of ze ook aanmeldingen op een andere manier accepteert. Aan de deur mag ook, maar de kans is aanwezig dat de kerk ‘nee’ moet verkopen. Wij wijzen u ook op de online-vieringen vanuit de verschillende kerken. Een overzicht staat op de vieringenpagina.

Reserveren

Eén van de onderdelen van de protocollen die de geloofsgemeenschappen hebben opgesteld is een digitaal reserveringssysteem, waarmee het mogelijk is een zitplaats te reserveren om een kerkdienst bij te wonen. Omdat de aanmeldingen verwerkt moeten worden sluit de reserveringstermijn 24 uur voor aanvang van de dienst.

Op de volgende manier kun je je plaats reserveren:

1. Klik op de kalender van het kerkgebouw van je keuze op de betreffende datum.

2. Je ziet het aantal  beschikbare plaatsen onderaan in het scherm. Vul je naam in en je emailadres. (NB Als je een tweede persoon wilt aanmelden, moet je de procedure nogmaals doorlopen. Dat kan met het zelfde mailadres). Als het aantal resterende plaatsen 0 is, betekent dat dat je online niet meer kunt reserveren voor deze kerkdienst en een andere datum moet kiezen.

3. Als je het formulier hebt ingevuld, krijg je per mail een ontvangstbevestiging.

4. Zodra de beheerder van je geloofsgemeenschap je aanvraag heeft behandeld, krijg je een mailtje ter bevestiging van je reservering.

Jouw geloofsgemeenschap zelf stuurt je het protocol dat gehanteerd wordt bij het kerkbezoek. Daar staat gedetailleerd in welke aanvullende maatregelen de geloofsgemeenschap neemt om coronabesmettingen te voorkomen.

Kun je ook nog op een andere manier je komst aankondigen?

In het bericht van je geloofsgemeenschap staat of dat kan en zo ja op welke manier.

Als blijkt dat je helaas toch niet kunt komen, kun je dan je reservering annuleren?

Dat kan helaas niet via dit systeem. Toch wil je geloofsgemeenschap dat graag weten, omdat er op die manier mogelijk plaats is voor iemand anders of anderen. Vijf minuten voor aanvang van de viering vervalt je reservering, zodat de vrijgekomen plaats aan een ander vergeven kan worden.

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn aanvraag en/of geen goedkeuring: wat kan ik doen?

Check voor alle zekerheid je Spambox. Mogelijk zijn de berichten daarin terechtgekomen