Met tien centra en gemeenschappen in heel Amersfoort biedt onze parochie voor velen een geestelijk thuis, een haven van rust of een plek om een activiteit bij te wonen.

Heilig Kruis

De Heilig Kruiskerk is het Eucharistisch Centrum van de parochie. Dit betekent dat er elke zondag en op alle hoogfeesten een eucharistieviering met kinderwoorddienst is en dat het Paastriduüm hier volledig wordt gevierd.

Lees verder

Open Kontakt

Open Kontakt in Bunschoten-Spakenburg is sinds de oprichting in 1969 een kleine geloofsgemeenschap met zo’n 125 parochianen. Zij komen samen in de overige kerken van de parochie.

Lees verder

Sint Martinus

De St. Martinuskerk in Hoogland is een kerkelijk, spiritueel en maatschappelijk centrum nabij Amersfoort-Noord. Het kerkgebouw en de bijbehorende pastorie bieden veel mogelijkheden.

Lees verder

Sint Joseph

St. Joseph is een bloeiende gemeenschap waar jong, oud en nieuw met elkaar op weg gaan. Wekelijks, rond grote feesten en met vernieuwende initiatieven, met aandacht voor gezinnen.

Lees verder

De Herberg

Het oecumenische Ontmoetingscentrum De Herberg biedt inwoners van Nieuwland gastvrijheid op doordeweekse inloopochtenden. Om even uit te blazen, voor een gesprek of alleen voor een kop koffie.

Lees verder

Sint Henricus

Hoewel de gelijknamige kerk in het Soesterkwartier sinds 2014 is overgegaan naar de Orthodoxe Parochie Amersfoort heeft de wijk met een actieve groep parochianen nog steeds een rooms-katholiek hart.

Lees verder

Wijkherberg

Er is ruimte voor nieuwe mensen en ideeën, zorg voor behoeften en noden van de omgeving, en aandacht voor kinderen, van klein tot groot.

Lees verder

Het Brandpunt

Katholieken en protestanten (hervormd en gereformeerd) trekken samen op in  vieringen, activiteiten en in het omzien naar elkaar. In de loop der jaren is Het Brandpunt een echte plek van oecumene en ontmoeting geworden.

Lees verder

Sint Ansfridus

Duizend jaar geleden stichtte Sint Ansfridus een klooster op wat nu Heiligenberg in Leusden is. Honderd jaar geleden werd op de Amersfoortse berg een kerk gebouwd die –als enige in de wereld- aan hem is gewijd.

Lees verder

Sint Franciscus Xaverius

Gastvrij en spiritueel in stad en regio. Dat kenmerkt de geloofsgemeenschap rond de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de oudste in de Amersfoortse binnenstad. De vroegste vermeldingen gaan terug op het begin van de 17e eeuw.

Lees verder