Een week geleden roeide ik met een groep vrienden de langste roeimarathon ter wereld om geld op te halen voor het goede doel.
Op woensdag 31 mei ging om 4 uur ’s morgens de wekker, met beide roeiploegen vertrokken we in het donker naar Leiden. Op een overvolle kade maakten we de laatste dingen gereed, om half acht waren beide boten vertrokken! Het weer was perfect: we hadden de zon in het gezicht en een frisse wind in de rug. De eerste helft ging ontzettend soepel, vanaf zeventig kilometer werd het vaak wat stiller in de boot. De aanmoedigingen online en vanaf de kant waren motiverend en een fijne afleiding van de pijn in de bips.
Na een ruime 13 uur roeien, finishten we met de ondergaande zon in Delft. Vrienden, familie en huisgenoten hielpen ons de boot uit en onze bedjes in, wat een dag!
We wilden niet zomaar dit avontuur aangaan voor de prestatie alleen, we wilden er ook graag goed mee doen. Daarom zijn we met de stichting New Day Impact gaan zoeken naar een goed doel. We wilden graag een specifiek doel steunen, zodat we echt verschil kunnen maken met wat wij als team konden ophalen. Samen vonden we de familie Beqiri, een Albanees gezin dat in erge armoede leeft. Met onze actie, dankzij alle donateurs, hebben we € 6.480 opgehaald, wat fantastisch! Het gezin kan hiermee voorzien worden van kleding, kachel en afdak.

We zijn dankbaar voor alle donaties, motiverende woorden en hulp. Bedankt!

Vroukje namens De Roeispijkers