Afgelopen vrijdagavond 7 juni werd in de centrale ruimte van de Pastorie door het bestuur van Kunstroute Hoogland de opening verricht. Op deze locatie vierden ze niet alleen het tentoonstellen van de prachtige creaties van de getalenteerde kunstenaars, maar ook de kracht en betekenis van kunst in ons dagelijks leven.

Voorzitter van Kunstroute Hoogland, Sylvia Slangen verwoordde dat als volgt: “Kunst heeft door de eeuwen heen altijd een bijzondere plaats ingenomen in de samenleving. Het is een reflectie van onze tijd, onze cultuur en onze emoties. Het biedt ons de mogelijkheid om onszelf te uiten, onze gedachten te delen en verbindingen te maken met anderen. Zoals de beroemde Duitse kunstenaar Gerhard Richter ooit zei: “Kunst is de hoogste vorm van hoop.”

Vorige maand was Sylvia in Berlijn en zag zij een overzichtstentoonstelling van Gerhard Richter. Het werk begreep zij nooit zo goed, maar na die tentoonstelling is zij  er anders naar gaan kijken. Hij is een groot Duits kunstenaar, geboren in 1932 en hij vroeg zich na de Tweede Wereldoorlog steeds af of het nog wel ethisch was om na de verschrikkingen van die oorlog kunst te maken.

Kunst is de hoogste vorm van hoop
Deze woorden van Richter resoneren diep. In een wereld die vaak wordt getekend door onzekerheid en verandering, biedt kunst ons een baken van hoop. Het inspireert ons om te dromen, om na te denken en om te geloven in de mogelijkheden van een betere toekomst. Kunst daagt ons uit om de wereld door een andere lens te bekijken en biedt ons troost en schoonheid, zelfs in de meest turbulente tijden. Hoe mooi is het dan ook dat wij tijdens deze kunstroute een getalenteerde kunstenares uit Oekraïne, Iryna Kalyuzhna in ons midden hebben.

De Kunstroute die op deze avond werd geopend, is een levende getuigenis van deze hoop. Elke kunstwerk dat u zult zien, vertelt een uniek verhaal, een verhaal van creativiteit, doorzettingsvermogen en passie. Onze kunstenaars hebben hun hart en ziel in hun werk gelegd, en het resultaat mag er zijn.

Dit jaar namen 20 kunstenaars deel aan deze kunstroute. Van elke deelnemer wordt een werk getoond. Deze zijn vanaf heden te zien in de overzichtstentoonstelling die tot 1 september a.s. in De Pastorie is te bekijken.

“Laat u inspireren door de hoop en de dromen”
Als u de tentoonstelling bezoekt, laat u meevoeren door de gedachten en misschien wel de emoties die elk stuk oproept. En vooral, laat u inspireren door de hoop en de dromen die in elk kunstwerk verweven zitten. Sylvia en het bestuur van Kunstroute Hoogland hoopt dat u als bezoeker de tijd neemt om bij elk werk stil te staan bij de details, om de kleuren, vormen en texturen in u op te nemen.

Hierna nam wethouder Micheline Paffen het woord om de overzichtstentoonstelling te openen. Het werd een fantastische en geslaagde avond en dat is ook te zien in de gemaakte foto’s. Open hier de link om de foto’s te zien


Het bestuur van de Kunstroute Hoogland

Elke doordeweekse dag van 9:00 – 12:00 uur is deze overzichtstentoonstelling te bekijken in De Pastorie. Het adres is: Kerklaan 22, 3828 EB Hoogland.