Vanmorgen 26 april, was er een lintjesregen in de raadzaal van het gemeentehuis. Een tweetal actieve parochianen kregen uit hande van onze burgemeester een koninklijke onderscheiding, omdat het Zijne Majesteit het behaagt heeft om dit aan hen uit te reiken.
Dit waren:

 

Truus van Middelaar
Mevrouw G.A. (Truus) van Middelaar (71 jaar) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Van Middelaar is vanaf 1975 secretaris van het Sint Martinuskoor in Hoogland. Zij is de stuwende kracht binnen het koor en coördineert onder andere het overleg met collegakoren over de invulling van het rooster bij vieringen in de St. Martinuskerk binnen de parochie Onze Lieve Vrouwe Amersfoort. Daarnaast is zij lid van de commissie en programmacommissie van het Oecumenisch Kerstconcert. Zij verzorgt ook het programma voor het Kerstconcert dat jaarlijks wordt gehouden in de St. Martinuskerk. Vanaf 2013 is zij bestuurslid van het Orgelfonds St. Martinus. Zij was medeoprichter van het Orgelfonds voor de instandhouding van het historische orgel in de Sint Martinuskerk in Hoogland. Als voorzitter Kerkhofcommissie Langenoord in Hoogland (2002-2008) zette zij een nieuwe administratie en een nieuw reglement op. Van 2010-2017 was zij vrijwilliger dodenherdenking bij de Stichting Oranjecomité Hoogland. Sinds 2019 is mevrouw Van Middelaar lid van de BHV organisatie in Hoogland.

Marian Overmaat-Kerkhofs
Mevrouw A. (Marian) F.M. Overmaat-Kerkhofs (64 jaar) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van 2005 tot 2015 was mevrouw Overmaat voorzitter van Soli Deo Gloria onderdeel van de Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort (OLVA). Ook was zij coördinator van diverse activiteiten en evenementen en verzorgde zij de hoogtijmissen. Vanaf 2008 is zij secretaris van de werkgroep Korenbeleid van de Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. De werkgroep behartigt de belangen van de koren en organiseert gezamenlijke activiteiten. Vanaf 2011 is zij vrijwilliger bij de Oratoriumvereniging Soli Amersfoort en actief als pr-coördinator en medeorganisator van de jaarlijkse koorreis. Daarnaast is zij dirigent van drie koren onderdeel van de OLVA: het Dameskoor St. Henricus (vanaf 2012), het koor 2gether (vanaf 2019) en van het Uitvaartkoor Amare die zij ook heeft opgericht (vanaf 2020). Sinds 2021 is zij huiswerkbegeleider bij de Stichting Ontmoetingscentrum Entree.

Koen van de Grift
De heer C. (Koen) G. van de Grift (55 jaar) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was vrijwilliger bij en penningmeester van de Carnavalsvereniging De Keuters in Hooglanderveen. Daarnaast is hij actief voor de door hem opgerichte Theatergroep Vierfout, de belangenvereniging Hooglanderveen en de Stichting Dorpsdag Hooglanderveen. Ook is hij onder andere betrokken bij Bevrijdingsdag, Koningsdag en de kerstviering. Koen van de Grift heeft het stokje van Dirk-Joost van Hamersveld overgenomen om de Carnavalsmis in de St. Josephkerk jaarlijks tot een groot en inspirerend feest te maken.

Onderstaand een aantal foto’s van deze mooie ochtend en onze parochie feliciteert jullie van harte!

Beelden van de Lintjesregen op woensdag 26 april 2023