In de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland is er een bijzondere expositie. Deze is vanaf 5 december 2023 tot 1 maart 2024. Wie komen er exposeren?

 

 

 

 

  • Anna Seehausen, Hannover 1967,  exposeert aquarellen van haar cursisten en eigen werk. De groep heeft zich laten inspireren door twee thema’s: “wat raakt mij” en “licht en donker”. Antwoorden op de vraag “wat raakt mij”, kwamen door te zoeken naar foto’s en beelden die je raken en bezighouden. Het thema “licht en donker” houdt contrast in. Een contrast kan een thema uitvergroten en belangrijk maken. Je ziet immers pas licht als er ook schaduw is en andersom. In de donkerste tijd van het jaar vinden we het fijn als er licht, gezelligheid , schoonheid en liefde is. We worden in deze periode misschien eerder geraakt dan wanneer er volop licht is zoals in de zomer. In de Don Boscozaal exposeert Anna nog enkele eigen werken uit de serie “mens en bloem”. In deze werken associeert zij bloemen met menselijke eigenschappen. Anna woont en werkt in Kattenbroek en geeft schilderles bij ONE.
    Lees hier meer op haar site!
  • Martin de Jong, de stenensmid,  maakt zilveren edelsteenhangers. Hij raakte zeven jaar geleden gefascineerd door het bewerken van edelstenen, het zagen, slijpen en polijsten. Hij is steeds weer verrast door de verscheidenheid aan kleuren die daarbij tevoorschijn komt. Een passie werd geboren. Met zilver-smeedtechnieken maakt Martin de settingen van de hangers. Zo ontstaat een prachtige, uitgebreide collectie sieraden. Martin woont in Hoogland en heeft aldaar een eigen atelier en slijpwerkplaats. Hij is actief voor de slijpersvereniging in Voorthuizen en geeft daar workshops en cursussen.
    Lees hier meer over deze stenensmid

Het adres van de Pastorie is: Kerklaan 22 te Hoogland. Telefoonnummer:033-4801223. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 9:00 uur tot 12:00 uur. Er is een gastvrouw aanwezig. Bel gewoon aan en zij doet voor u open. Buiten deze tijden op afspraak.