Woensdagmiddag 16 november 2022 om 15:00 uur is er in de Don Boscozaal van de Pastorie een lezing met Martin Hendriksma. Twee jaar geleden hebben we hem ook al uitgenodigd en de belangstelling was groot. Nu nodigen we hem weer uit en onderstaand leest u meer daarover

Aan zee. Een kroniek van de kust
Martin Hendriksma schreef het alom geprezen boek Aan zee. Een kroniek van de kust over hoe de Nederlander de afgelopen vijf eeuwen langzamerhand de kust ontdekte. Hoe het strand van onheilsplek veranderde in ons favoriete oord van ontspanning. Op deze middag vertelt hij daarover. En over de gevolgen van die massale kustliefde. Onlangs zond Omroep Max de tv-serie Langs de kust uit, die Hendriksma samen met Huub Stapel presenteerde.  Zijn lezing wordt voorafgegaan door een ludieke kustkwis, met prijzen.

Eerder schreef Martin Hendriksma een boek over het bij Terschelling vergane goudschip Lutine en een biografie van de rivier de Rijn, die werd bewerkt tot de tv-serie Langs de Rijn (2020) die hij eveneens samen met Huub Stapel presenteerde.

Deze lezing begint om 15:00 uur en de pastorie is open om 14:30 uur. Kom op tijd, want vol = vol. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er wordt gezorgd voor koffie en thee. Na afloop van deze lezing vragen we u wel om een ENERGIEKE vrijwillige bijdrage. Ook is het mogelijk om in de pauze en na afloop zijn alom geprezen boek Aan zee. Een kroniek van de kust bij hem te kopen.

Youtube filmpjes
Onderstaand de Promo: Aan zee. Een kroniek van de kust’ van Martin Hendriksma ziet u meer over zijn boek

De TV-Promo van Omroep Max : Van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen | LANGS DE KUST