Afgelopen vrijdagavond 16 september, werd een bijzondere expositie geopend in de Pastorie. De vrijwilligers Ruth Jütte, Erika Reinders en Ans van Wegen zorgen er voor dat dit mogelijk is. Het is bijzonder mooi om het keramiek werk van Els Kluin te zien samen met het schetswerk van Cees van de Cappelle te zien. Els heeft zelfs een speciaal werk gemaakt dat in het teken staat van Mondriaan 150 jaar.

Lees hier onder meer over haar.

Els Kluin werkt al heel lang met klei. Als kind was ze al geïnspireerd door haar moeder die enorm handig was met klei, papiermaché, lapjes en zelfs kartonnen dozen.
Els studeerde aan het conservatorium in Amsterdam, is musicus geworden, met het accent op lesgeven, maar ook op het podium.
Ongeveer 30 jaar geleden kwam de behoefte sterk op om weer met klei aan de gang te gaan. Bij de Werkschuit in Bilthoven volgde zij keramieklessen en werden de werkstukken gebakken en geglazuurd.
Wat Els voornamelijk doet, is handvormen. Zij heeft veel vogelfiguren en andere dieren, zoals katten gemaakt. Ook heeft zij een tijd gedraaid op de pottenbakkersschijf, met uiteraard meer serviesgoed.
Met deze expositie laat zij u kennismaken met een aantal facetten van haar werk, waaronder ook een aantal raku- werkstukken.
Els heeft zelf een klein atelier aan huis en beschikt ook over een kleine elektrische oven, zodat zij zelfstandig werken kan, maar daarnaast laat zij zich nog steeds graag inspireren en stimuleren op cursussen bij de Werkschuit.

Een korte reportage met Els Kluin

Een aantal foto’s van de opening

 

U bent van harte welkom deze expositie te bezoeken. De Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223. De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig, door op de koperen bel te drukken wordt u ontvangen. Buiten deze tijden graag op afspraak.