Van maandag 12 september tot maandag 5 december exposeren Cees van de Cappelle en Els Kluin hun werk in de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland. Cees exposeert zijn prachtige illustraties en Els haar objecten van klei. Deze expositie staat in het teken van 150 jaar Piet Mondriaan. Cees heeft 2 speciale werken van Mondriaan geschetst en keramiste Els heeft ook een speciaal werkstuk gemaakt. Deze werken worden tijdens de expositie voor het eerst tentoongesteld.

Cees van de Cappelle schetst en illustreert werken geïnspireerd op architectuur en stadsgezichten. Hij heeft bij toeval zijn passie voor het illustreren pas in mei 2020 ontdekt.
Heldere kleuren, diepte, detail en snel vlak- en lijnwerk typeren de stijl van illustreren. Hij werkt hierbij, op locatie of in het atelier, met alcoholmarkers, potlood en fineliners op papier. De techniek is uniek te noemen, de wijze waarop de vele kleuren in elkaar overvloeien resulteert in verrassende, kleurrijke illustraties. Oude stadsgezichten gegoten in een modern jasje.
Cees is geboren in Delft, opgegroeid in Amersfoort en heeft gestudeerd in Utrecht. Veel van zijn illustraties zijn dan ook een ode aan deze 3 prachtige steden.
Naast vrij werk illustreert hij ook in opdracht van particulieren en voor organisaties. Sinds kort geeft hij ook schets-workshops en tekencursussen; individueel en in kleine groepjes.

Els Kluin werkt al heel lang met klei. Als kind was ze al geïnspireerd door haar moeder die enorm handig was met klei, papiermaché, lapjes, en zelfs kartonnen dozen.
Els studeerde aan het conservatorium in Amsterdam, is musicus geworden, met het accent op lesgeven, maar ook op het podium.
Ongeveer 30 jaar geleden kwam de behoefte sterk op om weer met klei aan de gang te gaan. Bij de Werkschuit in Bilthoven volgde zij keramieklessen en werden de werkstukken gebakken en geglazuurd.
Wat Els voornamelijk doet is handvormen. Veel vogel-figuren en andere dieren, bv katten heeft zij gemaakt. Ook heeft zij een tijd gedraaid op de pottenbakkers-schijf, met uiteraard meer serviesgoed.
Met deze expositie laat zij u kennismaken met een aantal facetten van haar werk, waaronder ook een aantal “raku-werkstukken”.
Els heeft zelf een klein atelier aan huis, en beschikt ook over een kleine elektrische oven, zodat zij zelfstandig werken kan, maar daarnaast laat zij zich nog steeds graag inspireren en stimuleren op cursussen bij de Werkschuit.

 

Wil je meer werk van Cees van de Cappelle zien ga hier naar zijn site. Wil je emailcontact stuur hem hier een email. Hij is 06-22426237 ook mobiel te bereiken
Els Kluin is alleen hier per email te bereiken en telefonisch via 030-6047285

U bent van harte welkom deze expositie te bezoeken.
De Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223. De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig, door op de koperen bel te drukken wordt u ontvangen. Buiten deze tijden graag op afspraak.