Van 31 mei tot 5 september 2022 is in de Pastorie van de geloofsgemeenschap Sint Martinus een expositie ingericht van de jonge kunstenares Laura Jamin. Haar werk siert de wanden. Daarnaast op de sokkels een variatie aan beelden van vijf welbekende Hooglandse dames, tevens parochianen van de Martinuskerk.
Laura is 1992 geboren aan de kust van Schoorl. Enige tijd geleden heeft zij de kust verruild voor de stad. In hartje Utrecht werkt ze aan haar fantasierijke schilderijen. Daarnaast gebruikt Laura de ervaringen in haar werk als ergotherapeut voor blinde en slechtziende kinderen als inspiratie. U kunt de schilderijen herkennen aan de mix tussen surrealisme en figuratieve kunst. Gezichten laat Laura over aan uw verbeelding. Zodat u zelf het verhaal en de persoon mag kiezen bij het schilderij. Als u alvast de sfeer wil proeven van haar werk, kunt u kijken op de website.

Beelden van Hooglandse dames
Op de sokkels en in de vitrine zien we de beelden van Riet Eggenkamp, Bertha van Beers, Riet Tolboom, Tiny Koller en Riet Penterman. Al jaren komen zij wekelijks samen om onder begeleiding van cursusleidster Wil Huurdeman beelden te boetseren. Uit een klomp ontstaan sculpturen waarin mens en dier centraal staan. Thuis kunnen de dames verder met hun hobby want ze zijn inmiddels gevorderd. Voor het boetseren met de klei wordt er eerst een stevige constructie gemaakt. De geboetseerde objecten worden nadat de klei droog is afgewerkt met acrylverf. Het kost de nodige inventiviteit om tot een verrassend eindresultaat te komen. De beelden zijn dan ook een lust voor het oog.

U bent van harte welkom deze expositie te bezoeken.
De Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223. De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig. Buiten deze tijden graag op afspraak.

Ga hier naar haar site!