Vanaf 31 maart tot 16 juni 2022 is in de Pastorie een expositie ingericht met het werk van Gerlina Pols. Gerlina werd in 1961geboren in het dorpje Zalk aan de IJssel, een prachtige plek. Als kind zwierf Gerlina door het bos en langs de rivier, leefde bij de seizoenen en kon spelen met alles wat er te vinden was in de natuur. Vrijheid, genieten van de schepping en haar eigen gang kunnen gaan. Tot op de dag van vandaag werken deze ervaringen uit haar jeugd door in haar huidige leven. Het creatief bezig zijn verrijkt haar geest en zorgt voor rust.
Het werken met textiel heeft de voorkeur. Textiel is goed te vormen; het heeft geschiedenis; is van alle dag en vaak ook bijzonder. Textiel, samen met foto’s en vindsels uit de natuur gebruikt Gerlina om weer te geven wat in haar leeft. Soms is het een lange zoektocht, vaak heel persoonlijk en kwetsbaar. Het gaat erom de kijker te verwonderen met haar werk.

Lees hier meer over Gerlina

U bent van harte welkom deze expositie te bezoeken.
De Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223. De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig, door op de koperen bel te drukken wordt u ontvangen. Buiten deze tijden graag op afspraak.