(in plaats van “Huilen om Jeruzalem”)

De Russische inval in Oekraïne heeft ons allen overvallen. Verbijsterd, geraakt door de vluchtelingenstromen, de dreigingen en de aardverschuivingen in de reacties op deze oorlog – we
kunnen het bijna niet bevatten. Het is goed om met elkaar te delen wat er in ons omgaat. Delen ook wat ons verbindt, het geloof in Gods liefde, Zijn vrede en recht, en daarmee de komst van Zijn koninkrijk.

We hadden het plan om zes bijeenkomsten online te houden over Jezus en Jeruzalem, over opstanding uit de dood. Deze serie krijgt een andere invulling: hoe kan de Schrift ons perspectief bieden in deze moeilijke dagen? In het eerste en nieuwe testament zijn vele teksten over oorlog, geweld, vluchtelingen,
uitwegen uit hopeloosheid, de schreeuw om hulp, maar ook visioenen van vrede.

We hebben de inleiders gevraagd om hun bijdrage en hun schrifttekst opnieuw te lezen. De vraag die we elkaar willen stellen is: wat betekenen geloof en spiritualiteit in deze dagen, wat staat ons te doen? We lezen teksten over geweld, oorlog, vluchteling zijn en hoop op een nieuwe toekomst. Met bijdragen van James Kennedy, Wies Sarot, Alke Liebich, Wim Weren, Jan van Adrichem.
De bijeenkomsten zijn op de maandagavond, online, van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Data: 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart, 4 april, en 11 april.
Info: Cor Arends corarends@freedom.nl

Doet u mee?
U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de SFX: secretariaatsfx@gmail.com. Het liefst voor 7 maart.

Na opgave ontvangt u een link naar de bijeenkomst