Recentelijk hebben een aantal parochianen helaas moeten constateren dat hun fietsaccu gestolen was. Dit gebeurde op de afgelopen 1e kerstdag en zeer recent nu ook in de rest van Hoogland.

Het advies

Het advies is dat u de fietsaccu mee neemt tijdens het winkelen of een kerkdienst. Ook al is die aan de zware kant. De prijs van een nieuw exemplaar bedraagt enkele honderden euro’s en is exclusief eventuele schade aan de fiets. De geloofsgemeenschap Sint Martinus sluit altijd bij aanvang van een viering altijd het linker hek. Dit geldt ook voor het andere hek dat bij de begraafplaats is.
Het rechter hek kunnen we niet sluiten, want hulpdiensten moeten ten alle tijde zo snel mogelijk bij ons komen. Het advies is zet de elektrische fiets zoveel mogelijk aan de linkerkant van de kerk (Geel omcirkelt).


Doe aangifte
Verder doen we het advies om ten alle tijde aangifte te doen bij de politie. Kijk hier hoe u dat digitaal moet doen.
Een persoonlijk aangifte kan alleen als er sprake is van een bekende dader. Bel dan 0900 – 8844. Heeft u iemand op heterdaad betrapt bel dan 112!

Lees hier wat u tegen diefstal van uw e-bike (accu) kunt doen en bekijk de onderstaande youtube reportage van ANWB Verzekeren