Al enkele jaren wordt in opdracht van de werkgroep Martinus Verbindt een eigen Speciaal bier volgens eigen recept gebrouwen. Een kleine brouwerij uit de omgeving produceert dit eigen lokale dubbel bier met de naam, Hooglands Torenbier.

Wat is nu een dubbel bier, zult u zeggen. Dit een biersoort, waarbij tijdens het brouwproces meer graan wordt toegevoegd.
Dit zorgt voor meer suikers en dat heeft weer een hoger alcoholpercentage tot gevolg (7,3 %).
De smaak is zoet en weinig bitter.

Een karaktervol biertje.
Als stichting Martinus Verbindt hadden wij al maanden terug dit bier besteld.
Het productieproces duurt immers een behoorlijke periode.
Verkoop van dit bier zouden wij tijdens onze activiteit van “Martinus Verbindt”en “Wintersferen” laten plaatsvinden.
Echter, deze activiteiten kunnen geen doorgang vinden. Dus gaan we nu de verkoop op verschillende andere wijze laten plaatsvinden.

Wij hopen dat ook u in de komende tijd, ondanks alle maatregelen, een moment kan vinden om met elkaar te genieten van dit Hooglands Speciaal bier.
Maar misschien is het ook leuk om iemand enkele biertjes cadeau te doen. Een origineel en creatief cadeau, waarmee u ook onze werkgroep Martinus Verbindt ondersteunt.
Het is zelfs mogelijk om het cadeau voor een kleine meerprijs in een speciaal houten kratje te bestellen.
Wilt u een bestelling plaatsen, dan kan dit hier via email .Vermeldt u dan uw adres en telefoonnummer. Graag betaling vooraf overmaken op bankrekening NL36RABO0123000742 ten name van OLVA inzake Martinus, onder vermelding van Torenbier.

De prijs van het Hooglands Torenbier is € 3,10 per fles. Een kratje voor 2 flessen kost € 0,50 en voor 3 of 4 flessen € 1,00 .
Wij zullen uw bestelling thuis bezorgen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sjaak van Wegen, telefoonnummer 06-53128950

Overigens is dit unieke bier ook verkrijgbaar bij Slijterij de Kolkrijst te Hoogland
Houdt u er rekening mee, dat de voorraad beperkt is!