Op zaterdagmiddag 9 oktober om 17.00 uur is (voor het eerst sinds oktober 2019 in volle bezetting) weer een cantate van Bach te beluisteren.

Ditmaal wordt Cantate 76 ‘Die Himmel erzählen die Ehre Gottes’ van Johann Sebastian Bach uitgevoerd door het Cantatekoor en -orkest onder leiding van Bas Ramselaar. De cantate klonk voor het allereerst op 6 juni 1723 in de Sankt Thomaskirche in Leipzig. De nieuw benoemde Thomaskantor en ‘Director Musices’ Bach was twee weken eerder met vrouw en vijf kinderen in twee koetsjes en met vier wagens huisraad vanuit Köthen in Leipzig gearriveerd. Deze feestelijke cantate is omvangrijk te noemen, met maar liefst veertien delen: een uitgebreid openingskoor, zes recitatieven, vier aria’s, een instrumentale sinfonia en twee koralen.

Vocale solisten zijn Paula Bär-Giese, sopraan, Maria den Hertog, alt, Sebastian Brouwer, tenor en Janko Fraanje, bas. Instrumentale solisten zijn Rudolf Weges, trompet en Henk van Zonneveld, orgel.

Gratis toegankelijk op vertoon van een geldig vaccinatiebewijs. Na afloop wordt wel een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Richtbedrag 10 euro per persoon.