Op woensdag 29 september zijn de klimaatpelgrims aan het eind van de middag op weg naar de VN klimaattop in Glasgow aangekomen in Nederland. Via overnachtingen in Borne, Goor, Colmschate in Deventer, Apeldoorn en Voorthuizen komen de 32 klimaatpelgrims op dinsdag 5 oktober aan bij Het Brandpunt. In Nederland lopen meer dan 600 mensen een dagetappe met de pelgrims mee.

U kunt persoonlijk met de pelgrims kennismaken. Op woensdagmorgen 6 oktober is er van 10.30 tot 12.00 in Het Brandpunt aan de Laan naar Emiclaer 101 gelegenheid om met de pelgrims te spreken over wat hen motiveert om aan deze klimaatpelgrimage mee te doen en wat hun hoop en verwachtingen zijn. De voertaal is Engels.
U kunt zich aanmelden voor deze ontmoeting op 033groenekerken@gmail.com

Vanaf 10.15 bent u van harte welkom voor een kopje koffie vooraf.

Op woensdagavond is er in Het Brandpunt om 19.30 samen met de klimaatpelgrims een oecumenische Taizéviering geleid door Josephine van Pampus en Martin Snaterse met medewerking van de cantorij van Het Brandpunt. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. De viering kan ook als stream worden gevolgd

Meer informatie over het ondertekenen van de klimaatpetitie en de mogelijkheid een dagetappe mee te lopen vindt u hier

Hennie Sohl 033groenekerken@gmail.com

Zondagmiddag 10 oktober: je eigen klimaatpelgrimage langs groene kerken

Op zondagmiddag 10 oktober vindt een minipelgrimage plaats, waarin we met elkaar praten over vragen rondom klimaat en duurzaamheid. Iedereen kan meedoen!

Deelnemers maken in tweetallen een wandeling van ca 10 km (fietsen kan ook!) langs vier groene kerken in Amersfoort. Onderweg zijn er handvatten voor overdenking en gesprek.
Start 13.30: Johanneskerk (binnenstad), vandaar naar De Inham (Hoogland) en Brandpunt (Kattenbroek), terug naar de Xaveriuskerk (binnenstad).

Iedereen is welkom en kan meelopen. Er is ook een mogelijkheid om de route te fietsen. Opgave bij: 033GroeneKerken@gmail.com (ook vermelden als u wilt fietsen)

Johan van Dalen, Netwerk 033GroeneKerken