Met het verzoek van Martin Lorijn aan mij een foto te maken en een stukje te schrijven over de medewerkersbijeenkomst van de SFX bevind ik mij ineens, inmiddels ook als vrijwilliger, temidden van een groep mensen die zóveel mogelijk maakt binnen deze geloofsgemeenschap. Jos Smeels noemt deze zondag 19 september aan het eind van de viering (kijk maar terug) meer dan vijftien medewerkers bij naam omdat zij genomineerd zijn door anderen. Zij krijgen ieder een prachtige bos bloemen die naar ik aanneem ook symbool staat voor een dank je wel aan alle andere werkgroepenleden binnen de SFX. Het is bijzonder te zien dat zoveel mensen de geloofsgemeenschap zo’n warm hart toedragen en er mede verantwoordelijk voor willen zijn dat er zichtbaar en onzichtbaar veel gebeurt. Ze  maken het mogelijk dat de SFX een centrum is voor (digitale) muzikale vieringen in een schone kerk, voor zorg voor elkaar, voor omkijken naar natuur en milieu en voor nog veel meer. Voor het beleid dat hieraan ten grondslag ligt, is nog weer een andere groep mensen verantwoordelijk. Zij kraken harde noten om zaken als financiën, coronabeleid, vergrijzing, teruglopend enthousiasme voor vrijwilligerswerk en dergelijke richting te geven.

Als je naar de hoeveelheid mensen kijkt die na deze viering met elkaar koffie en thee drinkt en als dank voor gedaan vrijwilligerswerk een zandslof nuttigt, kun je bijna niet geloven dat er sprake is van vrijwilligersschaarste.

Bernadette Heesbeen