Zaterdagmiddag 11 september ‘Coffee to come’ . Amersfoortse kerken treden naar buiten en schenken koffie voor voorbijgangers, onder het motto ‘kerken gaan weer open’. Ook de Xaverius doet natuurlijk mee! Vrijwilligers welkom.

18-25 september  Vredesweek. Thema is inclusief samenleven .
Xaveriuskerk  faciliteert door kerkruimte aan te bieden op twee momenten:.

– Op 18 september 16.00u: opening Vredesweek met kindertekeningen, door wethouder Cees van Eijk
– 25 september 17.00u: Slotviering Vredesweek met ds Paul van der Harst, voorzitter Amersfoorts Platform Levensbeschouwingen en Religies

Op 20 september 19.30 u vindt de jaarlijkse Kroonbeden plaats. Ook over het Vredesweekthema Inclusief samenleven. In de Joriskerk, in samenwerking met Amersfoortse migrantenkerken (in Amersfoort zijn er ca 25 migrantenkerken). Met bijdragen van Simone Kennedy , Nanny Benjamins ( De Ark) en Peter Omhandoro (Stars of Grace Church). Met ook Indonesische muzikanten..

Pelgrimsweek 3-10 oktober ( 033GroeneKerkennetwerk., waarin vanuit de Xaveriuskerk Huib Klamer meedoet))
Zondag 3 oktober: kerken in Amersfoort besteden aandacht aan de belangrijke klimaat/klimaatconferentie Glasgow . Op deze belangrijke conferentie moeten landen concrete plannen presenteren, zoals in 2015 afgesproken in Parijs. In de viering in de Xaveriuskerk zal Josephine hier aandacht aan geven.
5-7 oktober klimaatpelgrims bezoeken Amersfoort (ze verblijven twee nachten in het Brandpunt ). 6 oktober ‘ is er een programma. ‘s Middag bezoeken zij  de Frans- en Hildehof.
Zondag 10 oktober middag: minipelgrimage langs groene kerken in Amersfoort (waaronder Frans- en Hildehof).

Huib  Klamer (voor meer info : hkklamer@casema.nl