Zondagochtend door een lege stad fietsen is al een bijzonder moment maar dit moment wordt mooier als je via de achterkant van de SFX het terrein opkomt en de al eerder aangekondigde tentoonstelling van de Ploegh tegemoet fietst. Eerst vallen de kunstwerken niet eens erg op. Qua materiaalgebruik passen ze zo mooi bij de kleuren van het water, van het gras, van de bloemen en van de bomen. Daarna zie je pas de prachtige koperkleurige handen die zich uitstrekken om de mens op te vangen en te ondersteunen, zoals de kunstenaar Linda Verkaaik schrijft over haar sculptuur “Naar een andere wereld, ego alterego”. De tentoonstelling is op donderdag/vrijdag van 11.00-17.00 uur te bezoeken en op zaterdag/zondag van 13.00 uur-17.00 uur. Als het weer een kopje koffie na de viering op zondag toelaat, kunt u natuurlijk ook genieten van de kunstwerken.

Bernadette Heesbeen (red)