Zaterdagavond 5 juni was er in de Sint Martinuskerk Anders Vieren. Dit werd dit keer ingevuld door klassiek zangeres Wendy Roobol. Zij werd begeleid door basluitist Arjen Verhage. Het werd een bijzondere manier van vieren en velen waren er stil van.Na afloop vroegen we een aantal aanwezigen om een reactie hoe zij dit vonden. Onderstaand leest u een aantal reacties. Deze waren:

…Ik heb genoten van de prachtige zang en muziek van de luit. Het bood mij ook ruimte voor bezinning. Het levensverhaal van Maria dat ze tussendoor vertelde was boeiend en leerzaam. Geïnspireerd door het voorbeeld van Maria ging ik weer naar huis.

  • Jammer dat deze viering niet in de tuin van de Sint Martinus gegeven kon worden. Er was te veel wind. Verplaatst naar de kerk waar iedereen heel veel heeft genoten.
  • Wat heeft Wendy Roobol een prachtig helder stemgeluid. Zij vertolkte met een prachtige beleving de barokke liederen.
  • De begeleiding van Arjen Verhage op de theorbe, een snaarinstrument uit de luitfamilie, was prachtig subtiel. Nog nooit zo’n instrument gezien, een prachtig geluid dat perfect past bij de barokke liederen.
  • Het solonummer van Arjen was prachtig, met de ogen dicht geluisterd.
  • Mooi de verhalen die Wendy vertelde over Maria vol overtuiging. Er is zoveel meer bekend over Maria, terwijl zij in de Bijbel maar een heel klein plaatsje heeft gekregen.
  • De verhalen afgewisseld met verbindende muziek over Maria, was prachtig.
  • Maria blijft zoveel mensen verbinden, waar troost bij gezocht kan worden, die ons kracht geeft op momenten dat wij het moeilijk hebben.
  • Maria een eenvoudige vrouw die nooit op de voorgrond heeft gestaan, wat fijn dat op deze avond haar levensverhaal werd verteld.
  • Dit was zeker weer een meditatieve avond, voor herhaling vatbaar.

..Het was een bijzonder mooie ingetogen bijeenkomst! De prachtige zang door Wendy Roobol, begeleid door basluitist Arjan Verhage was van een hoogstaand gehalte Wendy Roobol, een icoon van een sopraan! Mooie stem. De door haar voorgelezen tekst straalde met haar krachtige warme stem een extra waarde toe. Complimenten!
..Ja gisteren genoten. Wat een stem.

Een compilatie van Anders Vieren