Hoewel de Vrouwevaert niet door is gegaan, was het tóch mogelijk om deze virtueel mee te vieren.
De Vrouwevaert in Amersfoort
Ook dit jaar gooide corona roet in het eten en kon er opnieuw geen Vrouwevaart gewandeld worden. Traditiegetrouw gaan op de zaterdag tussen Hemelvaart en Pinksteren bedevaartgangers in alle vroegte op pad, om het Mirakel van Amersfoort te gedenken. Daarbij doen zij de locaties in de binnenstad aan die een rol spelen in het Mirakelverhaal: de oudkatholieke St. Joriskerk, de Mirakelplaquette, de Onze Lieve Vrouwetoren en de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Op de Facebookpagina van de St. Josephkerk / RK Eemland en via deze pagina werd zaterdag om 07.30 uur de bedetocht van vorig jaar uitgezonden. Diaken Frank Sieraal liep toen met oudkatholieke-pastoor Louis Runhaar de Vrouwevaert en gaf daarbij enige uitleg.

De St. Franciscus Xaveriuskerk en de oudkatholieke St. Joriskerk waren zaterdag geopend voor een kaarsje en gebed.