Dick Stalenhoef is maandag tijdens de jaarlijkse Lintjesregen met tien andere Amersfoorters koninklijk onderscheiden voor zijn bijzondere verdienste. Dick en zes inwoners zijn benoemd tot Lid -, twee personen tot Ridder – en twee personen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


Lintje Dick StalenhoefDick Stalenhoef is werkzaam als vicevoorzitter van de Raad van bestuur bij Envipco Holding N.V. (statiegeldmachines). Van 2000 tot 2005 was hij penningmeester en voorzitter van de VVD, afdeling Amersfoort. Voor stichting De Waterlijn Rondvaarten was hij tot 2014 actief als schipper, verteller en vaarinstructeur. Van 2009 – 2016 was hij penningmeester van en vrijwilliger bij het kerkkoor Soli Deo Gloria te Amersfoort. Met zijn grote expertise op financieel terrein begeleidde hij de feestcommissie terrein en trad hij op tijdens rouw- en trouwdiensten. Hij was secretaris en is tot op heden penningmeester van de parochie Onze Lieve Vrouw te Amersfoort. Daarnaast is hij lid van de gebouwenadviescommissie. In deze functie levert hij een grote bijdrage aan de opbouw en cultuur van de verschillende kerklocaties.

Aan het eind van deze dag ontving hij vele felicitaties, waaronder die van onze vice-voorzitter Angelique Liebens. Zij verraste hem met een mooie bos bloemen.

Lees hier meer wie er op deze dag nog meer verrast zijn met een koninklijke onderscheiding