Op zondag 18 april ontvingen negen jonge mensen uit onze parochie in het bijzijn van hun ouders het heilig Vormsel. Ze hadden er lang op moeten wachten. Vanwege de coronamaatregelen konden er geen opa’s en oma’s of peetooms en peettantes bij aanwezig zijn. Maar juist de kleine groep zorgde voor een intieme viering.

Een paar kinderen uit het koor Gospelkidz verzorgden de muzikale ondersteuning. Mede door hen werd het een zeer sfeervolle viering. Vormheer rector Kuipers  hield een homilie waarin hij de kinderen, met een 3D-bril in de hand, vertelde dat er vaak meer is dan je met het blote oog kunt zien. Geloven helpt je daarbij.

Tijdens de voorbereiding hebben de vormelingen zich ingezet voor de Voedselbank. Ze zijn er gaan helpen, en brachten geld bijeen door klusjes te doen of zelfgemaakte spullen te verkopen. In coronatijd was dat moeilijker dan anders, daarom is het geweldig dat ze het mooie bedrag van €742 bij elkaar gewerkt hebben.
Dat deden ze met z’n tienen. De tiende vormeling ontvangt het sacrament later dit jaar in Italië.

Na afloop gingen de vormelingen samen op de foto.
We feliciteren D’shaniq, Naya, Melissa, Luna, Alba, Lieve, Jara, Camille en Daan van harte met hun h. Vormsel, en bedanken Rector Kuipers voor zijn komst naar Hoogland.

Foto’s Marcel Kolenbrander