In de Sint Ansfriduskerk tot en met 28 februari vieringen zonder kerkgangers, vanaf 6 maart weer met publiek.

Na de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid van donderdag 21 januari en de invoering van een avondklok heeft het Ansfridusberaad met pijn in het hart besloten om een aantal weken GEEN kerkgangers toe te laten bij de vieringen in onze kerk. De vieringen zijn uitsluitend online te volgen via de livestream www.kerkdienstgemist.nl Sint Ansfridus. Deze maatregel geldt tot en met zondag 28 februari a.s.

In verband met op 23 februari door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de Coronamaatregelen vanaf 3 maart a.s. heeft het Ansfridusberaad zich opnieuw beraden over de vieringen. Daarbij hebben we ook in de overwegingen meegenomen dat het schilderwerk in de kerk intussen in een vergevorderd stadium is en de komende weken wordt afgerond.

Hoewel we de ernst van de pandemie nog steeds zeer serieus nemen en bezoekers ook op het hart drukken om bij twijfel thuis te blijven, zien wij in die aankondigingen redenen om opnieuw goed te kijken naar wat er kan in de Sint Ansfriduskerk. We hebben daarom besloten op zondag 28 februari a.s. de viering nog besloten (dus zonder publiek) te houden en alleen online uit te zenden.

Maar wel zien wij verantwoorde mogelijkheden om met ingang van 6 maart a.s. de vieringen te hervatten met publiek (ook die worden natuurlijk uitgezonden via internet). Dat betekent dat we vanaf dan weer het beleid van het Bisdom en Bestuur en pastoraal team van OLVvA volgen en maximaal 30 kerkgangers (inclusief kinderen en exclusief medewerkers) zullen toelaten.
Kerkgangers dienen vooraf te reserveren via het online systeem op de website van OLVvA of via e-mail of telefonisch bij het secretariaat Sint Ansfridus.

In en rond de Sint Ansfriduskerk gelden alle richtlijnen van kabinet en RIVM. Dat betekent kom niet als u klachten hebt die Corona-gerelateerd kunnen zijn, zoals keelpijn, hoesten, niezen etc. We verzoeken u ook thuis te blijven als die klachten gerelateerd zijn aan een andere aandoening of hooikoorts. De andere bezoekers en wij weten dat namelijk niet. Dit geldt ook voor kinderen die u eventueel mee wilt nemen.

Het is uw beslissing of u naar de kerk komt en uw eigen verantwoordelijkheid.

Wij zorgen voor een zo veilig mogelijke omgeving, maar we kunnen niet alle risico’s uitbannen. Dus als u twijfelt, blijf thuis en volg de viering via de livestream of op TV.

Ansfridusberaad