Het bisdom Roermond heeft een gebedskaart gemaakt voor mensen die Aswoensdag willen vieren, maar vanwege de coronamaatregelen niet op de gebruikelijke wijze aan de uitreiking van het askruisje kunnen deelnemen.

Op de kaart staan enkele gebeden en een korte overweging die aansluiten bij het vieren van Aswoensdag in coronatijd. ‘De gebedskaart vervangt het liturgische moment van de asoplegging niet’, zegt vicaris Ed Smeets van bisdom Roermond. De zijn af te halen in de Mariakapel van de Sint martinuskerk. Klik hier om de digitale versie van deze gebedskaart te openen.

Vieringen

Op Aswoensdag zijn er in onze parochie verschillende vieringen. In de St. Martinuskerk is er om 10.00 en om 19.00 uur een viering en in de H.Kruiskerk om 19.00 uur. In de St. Josephkerk is er om 19.00 uur een engelstalige viering (International Ash Wednesday). Deze vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 30 bezoekers, reserveren is aanbevolen.