In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons en laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerige voeden, de dorstige drinken geven, de naakte kleden, de vreemdeling onderdak bieden, de zieke verzorgen, de gevangene bezoeken en de dode begraven. Dit worden ook wel de 7 werken van barmhartigheid genoemd.

Nu we elkaar vanwege de Coronamaatregelen veel minder vaak ontmoeten in De Martinus, willen we op zondagmiddag, 21 februari aan het begin van de 40-dagentijd elkaar op een alternatieve manier ontmoeten. Samen met het Brandpunt en De Inham hebben we een groot aantal diaconale bestemmingen geregeld, waar we zo mogelijk iets willen halen en iets kunnen brengen. Dit zijn allemaal plekken, die een relatie hebben met de 7 werken van barmhartigheid.
Het idee is om tussen 12.30 en 13.30 uur per fiets in groepjes van 4 naar een van onderstaande locaties of personen te rijden, daar iemand te spreken en/of daar iets achter te laten. Voorbeelden hiervan zijn bloemen, narcisjes, paaseitjes, cake…etc.
Natuurlijk nemen we de coronamaatregelen in acht en vragen we ook om in de groepjes genoeg afstand te houden.
Als afsluiting van de fietstocht organiseert Concordia-Hoogland een catering to go tussen 15.00 en 17.00 uur.
Met een warme beker koffie of thee of een kop erwtensoep met broodje kunt u daar nog even gezellig napraten.
Vind je het leuk om mee te doen, geef je dan via de email op en geef dan gelijk aan welke 3 bestemmingen je het meeste aanspreken. Dan gaan wij ons best doen om jullie bij één van die drie in te delen. Ook horen we graag of je bij Concordia iets wilt gebruiken. In de week van 15 februari horen jullie dan met wie, waarheen en hoe laat je kunt vertrekken.
Bestemmingen:
– Inloophuis (de Herberg / de Ontmoeting) met gesprek
– Detentiecentrum Soesterberg (uitleg aan de poort)
Schuldhulpmaatje met uitleg
– Verpleeghuizen
De mannenzaal met uitleg
Het Belgenmonument met uitleg
Nationaal kamp Amersfoort met uitleg
Straatpastores team met uitleg
Straatadvocaten
– Wandeling door Hoogland met uitleg
Coelhorst

Je kunt je opgeven bij:

Dit is een gezamenlijk initiatief van de St. Martinus, De Inham en Het Brandpunt: