Renee Hoes en Anita Petten hebben woensdagavond vrachtwagenchauffeurs verrast bij Chauffeurscafé de Tweede Steeg. Dit chauffeurscafé ligt aan de rand van Amersfoort nabij het industrieterrein de Wieken. Het wordt al 50 jaar gerund door Margreet van Hamersveld en dat doet zij samen met vele collega’s. 

Renee en Anita hebben dit chauffeurscafé bezocht om hen in deze coronatijd een hart onder de riem te steken, want door corona zijn zij gevangen in hun wagen om hun ‘Eten met bord op hun schoot’ te doen. Dit was recentelijk te zien in het actualiteiten programma Nieuwsuur. Dit bracht een actieve parochiaan uit de geloofsgemeenschap St. Martinus op het idee om hier binnen onze parochie daar aandacht voor te vragen. Het greep hem aan, dat deze mensen die transport en logistiek Nederland zo in de lucht houden dit moeten mee maken. Zij kunnen door de huidige corona amper mede chauffeurs spreken en hebben ook de nodige moeilijkheden om b.v. koffie onderweg te drinken, enz. In het chauffeurscafé de Tweede Steeg hebben zij oog daarvoor. Het was voor onze parochie de mogelijkheid om de aanwezige 80 chauffeurs en medewerkers te verrassen met een warm hart, waarop een tekst stond en ons logo van de parochie. Daarbij kregen zij een zakje hartjes waar zij onderweg op de weg van kunnen genieten.

“Dit heeft mij heel erg geraakt “
Na afloop spraken we met de twee dames en wij vroegen hen hoe zij deze actie vonden. Renee Hoes, secretaris in ons parochiebestuur, vertelde het volgende: “ Wij zijn goed op pad gegaan, want dit is de mooiste vorm van  naastenliefde en dat we hiermee aandacht geven aan de truckers. We konden hiermee ook de waardering uitspreken voor hun werk! Ik was zeer blij om hier bij te zijn, vanuit mij zelf en van ons parochiebestuur om dit mooie initiatief te ondersteunen, te omarmen. Het is ook een heel mooi gebaar als naastenliefde.” Hierna vroegen we haar wat het haar deed en zij gaf de volgende reactie: ”Dit heeft mij heel erg geraakt, want ik heb nooit beseft wat voor een leed onder de truckers is. Ik vind het heel normaal dat alles logistiek door gaat en dat je boodschappen enz. kunt blijven doen. Maar toen ik hier was heb ik mij nooit beseft dat er zoveel klein of groot leed is onder deze mensen, want zij kunnen nergens terecht en kunnen ook geen warmte vinden en dat hun leefwereld hun cabine is. Zij voelen zich eenzaam en moeten heel veel missen.”

“Wij zijn blij met jullie”
Anita Petten heeft voor deze actie ruim 100 rode harten gemaakt en deze daarna gelamineerd. Samen met een zakje hartensnoepjes was het helemaal compleet. “Met deze actie willen we respect tonen voor de chauffeurs en dat zij door blijven rijden ondanks deze moeilijke tijd.  Zij maken ook mee dat zij op diverse plaatsen niet kunnen eten of geen sanitaire mogelijkheden hebben en op deze locatie is dat wel. Hier zijn zij enorm blij mee en wij zijn blij dat we hen een hart onder de riem konden steken. Op de rode hartjes stonden diverse warme teksten, waarmee we hen een hart onder de riem steken. Het zijn allemaal teksten die aangeven dat we met jullie meedenken en aan jullie denken.” Naast deze activiteit zien we Anita met enige regelmaat op het Centraal secretariaat van onze parochie. Zij vond het erg leuk om een keer iets anders doen en dit keer voor een ander. Hiermee wilde onze parochie onze waardering uitspreken en uitdragen en dat vond ze erg mooi.

“We vonden dit een supergoed initiatief”
Tot slot de zakjes met snoephartjes waren gesponsord door Paul en Hille Hoffschlag van een snoep- en cadeauwinkel. “We vinden het zo wie zo het beroep van vrachtwagenchauffeur heel erg belangrijk, want zij houden alle transport en logistiek in de lucht. Het valt en staat daarmee. Als zij en hun vrachtwagen niet rijden dan krijgt geen enkele winkel hun handel. We vonden dit een supergoed initiatief en dat hebben we hiermee van harte ondersteunt.”

 

  1. Lees hier het artikel van Nieuwsuur; Truckers door corona gevangen in hun wagen: ‘Eten met het bord op schoot’
  2. Lees hier het artikel en bekijk de videoreportage van AD Amersfoortse Courant: Snoephartjes als troost voor trucker die zijn collega’s mist: ‘Het is gewoon eenzame opsluiting’
  3. Lees hier het artikel en bekijk hieronder de videoreportage van De Stad Amersfoort
  4. Woensdag 9 december staat dit ook in de papiereneditie van de Stad Amersfoort. Bekijk hier deze pagina
  5. Het Aartsbisdom Utrecht heeft hiervan ook melding gemaakt in hun digitale nieuwsbrief. Lees deze hier