Afgelopen zaterdagavond 14 november, werd bekend dat de 21 jarige componiste en pianiste Noemi Schermann de tweede prijs heeft gewonnen van het Prinses Christina Compositie Concours.

Zij won deze prijs met de compositie over klokken van Hoogland. Voor een aantal maande geleden heeft zij een interview gegeven voor Katholiek Amersfoort, omdat zij mee zou doen met de editie van Struinen in de Tuinen. Helaas werd deze geannuleerd, waardoor de premiere van deze compositie niet door kon gaan. Toen vertelde zij het volgende over deze compositie:  “ Kerken bezoeken vindt zij bijzonder en mooi. Als kind ging ik altijd een kerk bezoeken en ik ging dan zingen. Dit bracht mij tot het maken van deze improvisatiecompositie en dit resulteerde uiteindelijk tot dit resultaat.”

Tijdens haar thuisstudie maakte zij er een filmpje van en stuurde zij deze naar haar docent Henry Kelder vond dit heel mooi en zij heeft dit toen daarna uitgeschreven., tot wat het nu is geworden. Deze bijzondere compositie is gebaseerd op het luiden van de kerkklokken van de Sint Martinuskerk die elke woensdagavond te horen waren, om een boodschap van hoop en troost te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Deze compositie zal waarschijnlijk te horen en te zien zijn tijdens de komende Editie van Gluren bij de Buren 2021. Deze is op 30 mei 2021. Noteer deze datum alvast in uw agenda en hopelijk kan dit event coronaproof door gaan

Luister en bekijk hieronder haar compositie: Bells of Hoogland.

 

Lees hier meer deze prijs op de site van AD Amersfoortse Courant en hier op de site van RTV Utrecht.

Lees hier het volledige artikel op Katholiek Amersfoort

Bekijk hier de volledige reportage van de prijsuitreikingen en bekijk hieronder de samenvatting met de jurering van Juryvoorzitter Wim Henderickx.