Veel kinderen gaan ieder jaar op 11 november zingend langs de deuren en vanuit de St. Josephkerk is er feestelijk aandacht voor het verhaal van Sint Maarten. Dit jaar op een andere manier vanwege corona, maar met een inzameling voor de Voedselbank.

Inzameling Voedselbank met Sint Maarten

Maar juist in deze coronatijd is samen delen heel belangrijk. We horen verhalen van de voedselbanken die producten te kort hebben om gezinnen die het minder hebben te ondersteunen. Omdat Sint Maarten zijn soldatenmantel met een zwerver aan de stadspoort deelde, gaan de mensen van de St. Joseph in de geest van zijn verhaal delen met de Voedselbank Amersfoort. Daarvoor is er op woensdag 11 november tussen 18.45 en 19.15 uur een inzameling van houdbare lekkernijen en klein kinderspeelgoed bij de kerk. Kom met je lampion langs en geef voor de gezinnen die het in onze buurt minder hebben. Zo kunnen we dit jaar tóch Sint Maarten vieren!

Bananendozen

De inzameling van houdbare lekkernijen en klein speelgoed wordt al sinds jaar en dag tijdens Sint Maarten gedaan. Het heeft in de afgelopen jaren telkens bananendozen vol goederen opgeleverd. Omdat de andere festiviteiten niet door kunnen gaan, hebben de mensen van de St. Joseph besloten om wel de inzameling te houden.