Kortgeleden is door een jong, degelijk mechanisatiebedrijf uit de Hooglandse polder een nieuwe gazonzitmaaier afgeleverd bij de kerk. In aanwezigheid van nagenoeg de voltallige tuinploeg demonstreerde leverancier Tom de knalgele Stiga maaier.
Vaste machinist Hans van Middelaar en 1ste reserve Herman van de Boom grijnsden van oor tot oor bij het starten van de 2cilinder Park 340 PWX Stiga. Het front is voorzien van een maaidek met 3 messen zodat elke hoek en talud van een optimaal maai resultaat wordt voorzien.
De oude John Deere maaier begon vorig jaar ernstige ouderdomsverschijnselen te vertonen. Een noodreparatie heeft hem nog een jaar in bedrijf gehouden maar nu was het de hoogste tijd voor vervanging.
Als de natuur een beetje meewerkt, proberen we, mede met behulp van deze machine, de gazons rond de kerk in een optimale conditie te brengen.

Namens de tuingroep Hortus Martinicus, Wim van Dijk.