Sinds kort hangt er aan de muur naast de Mariakapel een AED. Deze AED gaat ervoor zorgen dat heel Amersfoort Hartveilig wordt.

De organisatie Reanimatienetwerk-Amersfoort streeft ernaar dat overal in Amersfoort binnen 6 minuten (zgn. 6-minutenzones) na een 112-melding van een hartstilstand onze burgerhulpverleners met de reanimatie beginnen en een AED aansluiten. Hiermee overbruggen zij de tijd tussen de 112-melding en de aankomst van de eerste ambulance. Zij doen dit samen met de first responders van brandweer en politie met wie ze samenwerken. Vaak zijn onze burgerhulpverleners als eerste ter plaatse omdat ze letterlijk om de hoek bij het slachtoffer aanwezig zijn als de oproep van de 112-meldkamer (via HartslagNu) komt. Zo vergroten wij de overlevingskansen substantieel. Dit is ook de reden dat er bij de Sint Martinuskerk een AED hangt.

Lees hier het artikel van de 72-jarige Hans Doorn uit Hoogland

Bekijk hieronder een kort filmpje van HartslagNu – Word burgerhulpverlener en help levens redden!

Klik hier voor een grotere kaart