Door een versoepeling van de regels voor het bijwonen van de vieringen wordt het makkelijker om naar de kerk te komen. Zo is inschrijving voor deelname aan de vieringen in gebouwen met minder dan 100 zitplaatsen niet meer verplicht.

versoepeling: welkom in de kerkHet Aartsbisdom heeft deze versoepeling bekend gemaakt in het protocol kerkelijk leven op anderhalve meter afstand. Daarin staat dat de schriftelijke registratieplicht en de gezondheidscheck bij vieringen in kerkgebouwen met minder dan 100 zitplaatsen zijn vervallen.

Inschrijven of niet?

De versoepeling geldt nog niet voor de St. Martinuskerk in Hoogland en de H. Kruiskerk in Liendert, omdat hier meer dan 100 mensen toegelaten kunnen worden. Wil je meevieren in de de St. Martinus- of H. Kruiskerk, dan blijft inschrijving via het online reserveringssysteem verplicht. Ook de gezondheidscheck blijft in deze kerken van kracht.
De Sint Franciscus Xaveriuskerk handhaaft de reserveringsplicht wel, ondanks het feit dat ze voor vieringen minder dan 100 kerkgangers kunnen herbergen.
Voor vieringen in de St. Ansfridus-, en de St. Josephkerk is vanaf nu geen reservering meer nodig. In deze kerken wordt het aantal bezoekers bij binnenkomst geteld. Als het maximum aantal zitplaatsen met anderhalve meter afstand is bereikt, mogen er geen bezoekers meer worden toegelaten. Je kunt je vooraf nog wel voor deze kerken inschrijven, om er zeker van te zijn dat je een zitplaats hebt.