Onze geloofsgemeenschap heeft een scala aan vrijwilligers die op een of andere manier betrokken zijn bij onze mooie geloofsgemeenschap. Dit keer hebben we Ruth Jütte benaderd voor de rubriek: Ken uw vrijwilliger. Haar verhaal is te zien op het youtube kanaal Geloofsgemeenschap Sint Martinus Hoogland.

Ruth Jütte woont sinds 1987 in Hoogland en doet vanaf die tijd al vrijwilligerswerk. Sinds een aantal jaren is zij actief om de ontmoetingsruimte van het parochiecentrum: “De Pastorie” van de Sint Martinus geloofsgemeenschap te Hoogland te voorzien van de nodige exposities. Dit doet zij namens de werkgroep WEEL. Deze werkgroep, voluit Werkgroep Exposities Evenementen en Lezingen geeft kunstenaars een podium hun werk te exposeren. De Pastorie is een prachtige, sfeervolle ruimte waar de kunstwerken goed tot zijn recht komen. De werkgroep bestaat uit: Ans van Wegen, Agnes van Dieren, Erika Reinders en Ruth Jütte.

De 7 sacramenten
Nu we in deze coronatijd zitten wilde we toch een expositie hebben en op dit moment hangen haar schilderijen in de pastorie samen met het keramiekwerk van Ans van Wegen. Ruth vertelt in deze reportage wat de betekenis is van deze 7 sacramenten die zij in opdracht gemaakt heeft voor onze geloofsgemeenschap. “Ik vond de centrale hal wel erg leeg, toen er niets meer geëxposeerd werd. De 7 sacramenten samen met het keramiek van Ans maken de ruimte nu wat sfeervoller. Het is nu de moeite waard om deze te komen bekijken.“

Vakantie
De reportages ken uw vrijwilliger stopt nu even, want we gaan genieten van de vakantie. In september komen we weer terug met nieuwe frisse ideeën.

Bekijk hieronder de reportage met Ruth