Vanaf Hemelvaartsdag 21 mei gaat de geloofsgemeenschap Sint Martinus op een bijzondere manier op weg naar Pinksteren. Pinksteren wordt gevierd op 31 mei en 1 juni. Het is het feest van het waaien van de geest, gesymboliseerd door de duif.

Op het kerkplein van de Sint Martinuskerk zal rond bovengenoemde dagen een duif zichtbaar zijn. Met hieraan verbonden draden, teken van verbinding, van banden smeden, bruggen bouwen.

We leven in een tijd die gekenmerkt wordt door een virus, een tegenstander die onzichtbaar is. Allerlei maatregelen en beperkingen maken dat het lastig is de touwtjes in handen te houden.
Als een rode draad in deze tijd loopt een sfeer van saamhorigheid, van zorg, van warme verbondenheid.
Wij willen jou vragen: hoe waait bij jou de geest van verbinding?
Wat brengt deze tijd jou?
Waar word je blij van?
Wat inspireert jou?
Wat heb jij opnieuw ontdekt?
Waar haal jij kracht en moed uit?
Wat wil je vasthouden en meenemen naar de komende tijd?

In het Martinusbericht, in de Mariakapel bij de kerk en in de aankondiging verspreid via social media vind je een afbeelding van een duif. Om uit te knippen en erop te verwoorden, te verbeelden wat bovenstaande vragen bij je oproepen. In de Mariakapel bij de kerk staat vanaf Hemelvaartsdag een mand om deze duif in achter te laten. Wij, leden van de werkgroep, zullen deze lamineren en bevestigen aan de draden op het kerkplein. Als je zelf in staat bent te lamineren en op te hangen vinden wij dat heel fijn. Laten we in verbinding blijven, vol vertrouwen, hoop, moed, liefde en vrede.

Werkgroep Viering o.l.v. Parochianen

Klik hier voor de afbeelding van de duif om deze daarna uit te printen