In deze meimaand staat ook Maria op het altaar. We mogen haar in het licht zetten op deze Moederdag.

Het opvallende van Maria is dat zij niet opvalt; dat zij een gewoon mens was. Toch is Maria voor velen nog steeds een voorbeeld. We zien haar voorbeelden in deze Coronacrisis alom in de zorg, in ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices, Mensen die zich, als een moeder, ontfermen over vele doodzieke en kwetsbare mensen,
Verzorgenden, artsen, schoonmakers en vele andere medewerkers zijn hen nabij en zorgen en bemoedigen vol overgave. Ze begeleiden zwaar zieke patiënten in alle eenzaamheid, soms tot in het uur van hun dood…
Wees gegroet Maria!
Op deze Moederdag hebben Tonnie Snijder en Marijke van der Grinten, van de werkgroep Mariavieringen, Maria in het licht mogen zetten samen met 7 witte rozen. Aansluitend zetten zij een kaars bij Maria en de 7 rode rozen, voor elke dag een. Dit als hart onder de riem voor de vele zorgmedewerkers die nu naar het stiltecentrum van het Meander Medisch Centrum kunnen gaan om deze rozen te bekijken.

Na afloop van deze viering spraken we nog even Tonnie en Marijke

“Dit bloemengebaar vind ik erg mooi!”

Tonnie was onder de indruk van deze viering. Zij vertelde: “Ik vond het erg mooi. Gewoon voor mezelf en het gevoel hierbij. Thuis heb ik dit veel geoefend om het voor te lezen, zodat de voorgelezen tekst beter tot bij door drong. Wat ik wel jammer vond was dat helaas door omstandigheden Ria Snoeren er niet bij kon zijn. Wat ook mooi is dat deze rozen nu in het stiltecentrum staan. Ik kom met enige regelmaat naar dit ziekenhuis, om patiënten en bezoekers te begeleiden naar de zondagmorgenvieringen. Helaas is dit nu niet meer mogelijk en ik vind het erg jammer dat ik en anderen dit niet meer kunnen doen. Hopelijk is dit binnenkort opgelost. Dit bloemengebaar vind ik erg mooi!”

“Maria is ons aller moeder”

Aan Marijke vroegen we waarom onze geloofsgemeenschap zeven rode rozen naar het Meander Medisch Centrum gebracht. Zij gaf de volgende reactie: ” Vele doktoren, verpleegkundigen zijn hartstikke druk met iedereen die door het coronavirus zijn getroffen. Vandaag was het een goed moment om hen enigszins in het zonnetje te zetten. Ik vind dit heel erg mooi, want ik denk dat door deze problemen het beroep van arts, verpleegkundige nu behoorlijk wordt gewaardeerd in deze tijden en dit gebaar vanuit deze geloofsgemeenschap kan geen kwaad. Wat mij ook goed doet dat de medewerkers van de geestelijke verzorging ook hiermee verrast zijn, want zij doen vele gesprekken met de medewerkers van dit ziekenhuis en met families die hiermee te maken hebben.Tot slot deelt zij met ons: Maria is ons aller moeder, denk ik dan.”

De 7 rozen in het stiltecentrum

Foto’s van Maria en Moederdag viering

Lees hier het volledige vieringboekje