Bij de symbolen van Hoop Geloof en Liefde kon men van Goede Vrijdag tot en met Pasen op het kerkplein in Hoogland terecht. Om een kaarsje aan te steken of een bloemetje of knuffel te brengen. Een gedicht of mooie tekst achter te laten of met stoepkrijt creatief bezig te zijn in woorden of een tekening.

Om er zo voor elkaar te zijn in een gebaar van hoop en troost. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Om even stil te staan bij wat er gebeurt in deze tijd. Bij mensen die getroffen zijn, in welke vorm dan ook. Om een hart onder de riem te steken, vertrouwen te geven, moed in te spreken. Kinderen die een lichtje aansteken in de Mariakapel ‘voor alle zieke mensen’. Dankbaarheid te voelen voor wat je allemaal hebt. Om hulde te brengen aan werkers in de frontlinie. Voelen dat je in moeilijke tijden door de Heer gedragen wordt. Om je diepe wens te uiten dat de echte offerdragers aangeraakt worden door geloof, hoop en liefde. En te beseffen wat er echt toe doet. Gezondheid, saamhorigheid en liefde. Om er gewoon te zijn, in een zee van tijd. Als teken van verbondenheid, op dit ‘troostplein’.
Zorg goed voor elkaar!

Bea, Ad en Ans

Lees hier het artikel uit AD Amersfoortse Courant