Omdat er geen Paaswake werd gehouden in de Sint Martinuskerk, ging de wijding van de Paaskaars dit jaar ook anders dan gewoonlijk. De paaskaarsen van alle geloofsgemeenschappen van de parochies Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en Maria en Martha werden tijdens de online paaswake vanuit de St. Joseph in Hooglanderveen ontstoken en gezegend.

Om een verbinding met deze paaskaars en onze geloofsgemeenschap te maken, heeft koster Ton Schoonderbeek het volgende gedaan: Tijdens de paaswake van vorig jaar is de paaskaars ontstoken aan een brandend vuur. Vervolgens is de Godslamp als eerste aangestoken aan deze Paaskaars. De Godslamp is het hele jaar brandend gehouden door iedere donderdag de vulling te wisselen en de nieuwe aan de oude aan te steken. Afgelopen woensdagavond 15 april heeft hij met dit vuur van de Godslamp de oude en nieuwe paaskaars aangestoken. Daarna heeft hij met twee kaarsen een vlam genomen van de oude en van de nieuwe paaskaars. Met deze twee kaarsen heeft hij één vlam gemaakt en hiermee de nieuwe Godslamp ontstoken.
Hiermee is het licht van Christus brandend gehouden en doorgegeven aan de nieuwe paaskaars. Omdat hij ook vaak koster is bij uitvaarten, vindt hij dit belangrijk. Dan wordt de paaskaars aangestoken met het vuur van de Godslamp. Als daarmee vervolgens de 6 kaarsen om de baar aangestoken worden, wordt er vuur genomen van de Paaskaars en staat de baar in het licht van de verrezen Heer.

In de onderstaande reportage van cameraman Ton van ‘t Klooster is te zien hoe dit verliep.