De paaskaarsen van alle kerken in de regio zijn ontstoken. Dat is gedaan tijdens een gezamenlijke Paaswake van de parochies Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en HH Martha & Maria.

Vanwege de coronacrisis is het onmogelijk om op verschillende locaties de Paaswake te vieren. Daarom hebben vertegenwoordigers van alle geloofsgemeenschappen de paaskaarsen naar de St. Josephkerk gebracht. Daar zijn ze aan het einde van de online-Paaswake ontstoken en gezegend.

Zegening van de paaskaarsen Paaskaarsen van alle kerken

De parochies vieren op deze manier gezamenlijk Pasen. Op eerste en tweede paasdag kunnen parochianen de eucharistieviering ook online volgen via deze site en Facebook.

De online vieringen zijn in ieder geval tot en met Pinksteren te zien. De parochies bieden deze mogelijkheid, vanwege het verbod om in kerken samen te komen. De bisschoppen hebben dat besloten naar aanleiding van de richtlijnen van de overheid.