Pastor Mauricio Meneses gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. In een interview met de Amersfoortse Courant doet hij zijn verhaal.

Coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is pastor Mauricio op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg zijn overgebracht naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

‘Ik vond het steeds zeer ontroerend. Soms mocht ik niet naar binnen en kon ik slechts de ogen van de patiënt zien, van buiten achter het glas, de patiënt helemaal ingepakt voor de bescherming. Het is me bij alle bezoeken opgevallen hoeveel kracht en moed een zegen of een gebed of het lezen van de Bijbel geeft. De mensen keken dankbaar en met een glimlach naar me, ondanks deze moeilijke situatie. Voor mij zijn dat tekens van hoop. Ik ontmoet zoveel dankbaarheid voor mijn bezoek.’

Soms kon hij niks zeggen, zijn aanwezigheid was dan al genoeg. ‘Ik werd deze week opgebeld om zeven uur ‘s morgens om een mevrouw de ziekenzalving te geven. Maar ik had om acht uur een afspraak, dus ik dacht later te komen. Komt u toch maar, zeiden ze. Ik heb met haar gesproken, hoewel ze het erg benauwd kreeg. Daarna ging ik naar een andere patiënt, toen ik terugkwam was ze al overleden.’

In AD Amersfoortse Courant het uitgebreide interview van journalist Piet van Dijk en foto’s van fotograaf Nico Brons. Lees hier verder.