Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Het kabinet heeft de afgelopen dagen nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het is belangrijk dat heel Nederland de nieuwe maatregelen opvolgt.  Het is een heftige periode die we nu doormaken.

De kerk is een plek om te ontmoeten. Juist nu dit ontmoeten lastig is, is het belangrijk oog te hebben voor mensen die extra aandacht nodig hebben. Denk aan mensen die angstig of bezorgd worden van deze situatie of dreigen in een isolement te raken. We vragen iedereen daarom om naar elkaar om te zien en met elkaar in contact te blijven, ook als dat alleen telefonisch kan, onder het motto:

‘Laten we er voor elkaar zijn, nu we niet mét elkaar kunnen zijn’.

We kunnen deze crisis alleen maar te lijf als we dat met zijn allen doen; samen met 17 miljoen Nederlanders. We zien vanuit de samenleving en in onze buurten hele mooie initiatieven ontstaan.

Ook vanuit de geloofsgemeenschap St. Martinus willen we er voor elkaar zijn, nu we niet met elkaar kunnen zijn. Lees via ons Youtube kanaal het onderstaande martinusbericht. Met daarbij rustige achtergrondmuziek.