Koffie schenken is een van de vele taken die door vrijwilligers in de Heilige Kruiskerk wordt gedaan.

Voor de zondagsmis komen een aantal vrijwilligers bij elkaar om voorbereidingen te treffen zodat na de mis mensen in de ontmoetingsruimte of achterin de kerk terecht kunnen voor een kop koffie of thee met een koekje erbij.
Eerst wordt er alvast koffie gezet voor de kosters, omdat zij al vroeg in de kerk aanwezig zijn om voorbereidingen te treffen voor de mis (zoals bijvoorbeeld het uitdelen van de misboekjes).
Daarna worden de grote ketels klaargemaakt voor de koffie en worden de kopjes met schoteltjes klaargezet. Er wordt gecontroleerd of op elke tafel genoeg melk en suiker staat, en achterin de kerk worden bekertjes, suiker en melk klaargezet. Op deze manier staat er voor iedereen na de mis gelijk wat te drinken klaar, ofwel in de ontmoetingsruimte ofwel achterin de kerk. Ook de kinderen worden niet vergeten, voor hen staat er ranja klaar.
Als iedereen genoeg heeft gedronken en weer naar huis gaat, ruimen de vrijwilligers alles op, zodat de kopjes, schoteltjes et cetera klaar zijn voor een volgend gebruik.
Het koffie schenken is een leuk stukje vrijwilligerswerk. Je staat in contact met veel mensen en maakt hier en daar een praatje.
U bent van harte welkom om na de mis elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. En mocht u interesse hebben om deel uit te maken van het vrijwilligersteam, spreek dan één van de vrijwilligers even aan. Dan kan er gekeken worden naar de mogelijkheden.