Vandaag, zondag 23 februari, was er een woord- en communieviering o.l.v. parochianen. Het thema was: ‘Wij bouwen aan verbinding’. Voor Yvonne Rooijakkers was het de eerste keer dat zij voorging in een woord- en communieviering.

Na afloop spraken we haar. Yvonne is twee jaar geleden begonnen met de cursus jong katholiek. dit is een cursus voor beginnende katholieken, omdat zij toen getrouwd is met katholieke echtgenoot. Na dit bijzondere moment wilde zij heel graag actief worden in de geloofsgemeenschap Sint Martinus. “ik vind het bijzonder dat deze Sint Martinuskerk zo dichtbij onze woning in de wijk Nieuwland staat. We voelen ons hier thuis in deze klassieke kerk. Maar wat ik ook mooi vind is dat onze zoon actief is bij de eerste communie. Voor mijzelf hoop ik dat ik hier een rol kan vervullen.”

Christus verkondigen
Op de vraag wat haar aanspreekt om het woord van christus te verkondigen aan de parochianen geeft zij de volgende reactie: “Mijn leven staat veelal in het teken van verbinden met anderen. Deze vorm van verbinden vind ik heel erg wezenlijk, omdat ik dan ook mensen ontmoet die hier zondags zijn. Ik hoop dan ook dat ik dit mag uitbouwen, naar andere activiteiten.” In haar werk bij het longfonds is zij ook veelal bezig met relaties en verbintenissen.
Vanmorgen legde zij in haar eerste overweging ook de verbintenis met het evangelie verhaal van Matteüs 5, 38-48. “Die verbintenis zagen we heel duidelijk als opening, want als je altijd een bekende ontmoet wat voor een bijzonders doe je dan? We hebben daarom de uitdaging gezocht in het verbinden met vreemden en daarop is deze uitnodiging op gebaseerd.” Met deze eerste vuurdoop voor haar gaat Yvonne op zoek naar nieuwe verbintenissen.

Lees hier haar eerste overweging