Het is carnaval en ook dit jaar zijn er in onze parochie twee mogelijkheden om het feest extra kleur te geven. Je kunt zaterdagavond terecht in de St. Josephkerk en zondagmorgen in de H. Kruiskerk.

carnaval in de St. Josephkerk‘Met de wind in de rug’ is het thema van de carnavalsmis in de St. Josephkerk. Omdat het motto van prins Ricky I ‘Vaart een andere koers’ is, biedt de mis een moment van rust en bezinning om de koers uit te zetten. De aanvangstijd is zaterdag om 19.30 uur.

carnaval in de H Kruiskerk’44 jaar verbonden’ is het thema in de H. Kruiskerk. Aanleiding is de samenwerking met Grootstad St. Joris die 4 x 11 jaar geleden begon. Zoals dat ook gebeurt als je over een weg kijkt, zie je alleen de hoogtepunten. De dalen worden aan het oog onttrokken door de heuvels die in die weg zitten. De hoogtepunten geven voldoende aanleiding tot vreugde van verbondenheid. Vreugde om zaken die bereikt zijn, in verbondenheid met anderen, door samen te werken. Daarbij is over en weer soms water bij de wijn gedaan. Ook dat is carnaval! De aanvang is zondag om 10.00 uur.

En dan, als het weer meezit, kun je naar Hoogland voor de grote optocht of naar een van de andere carnavalasregio’s van ons land. Een fijne voorbereiding op de Vastentijd!