Afgelopen vrijdagavond 31 januari was er in de Sint Martinuskerk de eerste repetitieavond voor het concert Hoogland Goes Blackgospel. Er kwamen 100 deelnemers naar de eerste repetitieavond.

Velen keken naar deze avond uit en waren vol verwachting wat van hen verwacht werd. Aan het begin van deze avond hebben we de mening gepeild bij een aantal deelnemers en wat zij verwachtte van deze en volgende repetitie avonden.
Zo vertelde Irma ons het volgende: “Ik ben er helemaal enthousiast over. Blackgospel kennen we hier niet in Hoogland. Op dit moment zit ik in de sfeer van de carnavalsmuziek, want dat komt er zo aan. En in blackgospel muziek daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik vind het super dat de Vrienden van Martinus dit hier georganiseerd hebben. Het is ook wat nieuws in mijn hele bekende, fijne en vertrouwde kerk. Laat maar komen!”
Ook Loes gaf een spontane reactie: “Ik vind het een heel mooi idee om hieraan mee te doen en het is maar voor 4 keer. Het is nu al helemaal geweldig en met elkaar zingen en bezig zijn, nieuwe mensen ontmoeten. Kijken wat er verder van komt.”
Monique had zich aangemeld via Facebook van de Vrienden van Martinus. Zij is helemaal enthousiast, omdat zij graag zingt en zij  gaf de volgende reactie: “Ik vind dit nu al helemaal leuk om mee te doen. Ook omdat het maar 4 repetities zijn.  Hierna ga ik kijken of ik verder zingen. Ook de muziek vind ik heel swingend.” Op zaterdagavond 21 maart kunt u het resultaat horen en zien in de Sint Martinuskerk.
Lees hier meer over dit concert

In het onderstaande filmpje is te zien hoe dirigent Clifton Grep van het BlackGospel Experience Choir het lied God is my every thing repeteert.