In een op momenten emotionele gespreksavond in de H. Kruiskerk heeft het parochiebestuur dinsdagavond een toelichting geven op de ‘Toekomstvisie: kansen, maar met minder locaties’. Wat zijn de criteria geweest? Waarom geen visie tot en met 2030? Gaan er binnenkort meer kerken dicht?

Gespreksavond in de H KruiskerkOok de door ruim 800 mensen getekende petitie was aanleiding voor het bestuur om met parochianen in gesprek te gaan over de verplaatsing van het eucharistisch centrum en over de toekomstvisie van de parochie. Vice-voorzitter Angeliqué Liebens en pastoor Joachim Skiba vertelden over de capaciteitsproblemen in het pastorale team -dat bijna twintig kerken moet bedienen- en over de grote financiële tekorten die de parochie jaar op jaar heeft. Het bestuur ziet daarom geen andere mogelijkheid dan terug te gaan in het aantal locaties.

Deze stap is ingrijpend, maar biedt met het oog op de toekomst óók kansen, zo maakten beiden duidelijk. Bij de gespreksavond overhandigde de geloofsgemeenschap H. Kruis een aantal extra handtekeningen onder de petitie die al eerder was aangeboden. In totaal hebben ruim achthonderd mensen de petitie getekend.

Bekijk hier de presentatiesheets die Angeliqué heeft gebruikt. Klik hier voor deel 1. Voor het vervolg klik hier.

Het parochiebestuur gaat nu in overleg met de Locatieraden om te komen tot een nieuw Eucharistisch Centrum. Het bisdom moet de plannen overigens nog goedkeuren.