In september .j.l. is een gedeelte van het gazon in de Hortus Martinicus gerenoveerd. Door droogte en nazakken was er een deplorabel stuk gazon ontstaan wat, voor de machinist van de gazon zitmaaier een kwelling voor zijn zitvlak betekende.

Ook bij de grote vijver zijn enkele cultuurtechnische aan passingen verricht om te voorkomen dat voornoemde machinist onvrijwillig in de plomp zou geraken. Afgelopen voorjaar zijn er in de tuin, ter vervanging van een gekapte conifeer, drie Acer Rubrum bomen geplant. Zeker in het najaar zullen deze met hun prachtige rode bladeren de tuin verfraaien. Er is weer veel gebeurd door onze actieve tuinploeg en dit werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buurtbudget en de Vrienden van Martinus. Het is voor iedereen aan te raden om eens rustig een rondje om de kerk te doen en te genieten van het mooie dat er staat. Bezint en geniet!

Tuinploeg Hortus Martinicus, Wim van Dijk.